Aprók Órái játszóház és játszócsoport


 

Hétfőtől péntekig minden délelőtt 8:30-12:30-ig az apróságoké a terep. Játszószobánkban szakértő, tapasztalt szemek védő hálójában várjuk a gyerekeket.

Hogy kiket is várunk?

 • Téged, aki szeretnéd többször gyerekek közé vinni, mert a közvetlen környezetében nem találkozik eleget hasonló korúakkal.     
 • Téged, ha hamarosan bölcsibe, oviba megy a gyermeked, mert ez a kis "előkészítés" nagyban segíti a beszoktatást az új környezetbe.
 • Téged, ha szeretnéd, hogy gyerkőcöd hasznos dolgokat próbáljon ki, de még nem akarod egész napos bölcsibe, családi napközibe adni.
 • Téged, ha minden héten szükséged van 2-4-6..... óra fix szabadidőre és szeretnéd, hogy amíg dolgaidat intézed gyermeked biztonságban, szeretetteljes légkörben játsszon.
 •  Téged, ha babád 1 éves kor alatti, és szeretnél néha kimozdulni, hasonló anyukákkal beszélgetni, szeretnél az aktuális nehézségekről, örömökről szakértő és tapasztalt kollégáinkkal beszélgetni, esetleg tanácsot kérni.

 

 •   Titeket, ha egyszerre vagytok anyukák és barátnők és már jó lenne végre egy kicsit úgy beszélgetni a gyerekek mellett, hogy közben más felügyeli őket.

TÉGED, HA A FENTIEK KÖZÜL EGYIKBEN SEM ISMERTÉL MAGADRA, MÉGIS ÚGY ÉRZED, HOGY RÁNK VAN SZÜKSÉGED!

 

MI az a játszócsoport? Mit csinálunk?

A játszócsoportban minden délelőtt, intim és intenzív együttlét alakul ki a gondozó szakemberek és a gyerekek között. Arra törekszünk, hogy a gyerekek biztonságos és szeretetteljes légkörben szabadon, játék közben fejlődhessenek. Ez azt jelenti, hogy igyekszünk a hozzánk járó gyermeket minél jobban megismerni, és az adottságaihoz, temperamentumához igazodva, azt figyelembe véve segíteni az ő fejlődését. Alapvetően a gyermek saját kíváncsiságát, felfedező vágyát követjük és használjuk fel arra, hogy minél több mindent megismerhessen és megtapasztalhasson a világból. Követve fejlődését az érdeklődésének és életkorának megfelelő „kihívások” elé állítjuk természetesen a játékok szintjén. Játszószobánk gazdagon felszerelt, minden olyan játéktípus megtalálható többféle változatban is, amely ehhez a folyamathoz segítséget nyújt. Ebben az életkorban nélkülözhetetlen a sok dal, mondóka, beszélgetés, ezek a mindennapi délelőttünk szerves részét képezi. Mivel a csoportban egyszerre általában 6-7 gyermek van, és két gondozó ez lehetőséget nyújt arra, hogy minden gyermek sok egyéni figyelmet kapjon, és annyi testi kontaktusban legyen része, amennyit szeretne.

Mint minden intézmény szabályokkal dolgozunk, de – mint ahogy alapítványunk egyik fő tevékenysége a sajátos nevelési igényű gyerekek és családjaik segítése ezért – igyekszünk a lehető leginkább személyre szabott módszerekkel dolgozni. Tudjuk, hogy a boldog felnőtt élet alapjait egészen kiskortól kell megalapozni, ezért szemléletünkben hangsúlyos, hogy az egyéni és a csoport érdek a lehető legkiegyenlítettebb legyen. A játszócsoport keretein belül a gyermekek szociális készségeit is segítjük kibontakozni, ezért az alapvető önszabályozási szokások ( evés, pisilés, kakilás, szobatisztaság kialakulása, alvás)  kialakítására odafigyelünk. Ha ebben nagy nehézséget látunk, illetve ezt a szülő is igényli, akkor a Grübedli Ház keretein belül működő szakemberhez tudnak fordulni a szülők segítségért.

Irányított és kötelező programok nincsenek, a tevékenység kezdeményezése, a gyermek invitálása a játékra a jellemző a gondozók részéről, illetve mivel csoportról van szó a gyermekek egymás iránti érdeklődése, a másik játéka iránti kíváncsiság nyit új és új játéktevékenységeket. Mivel a csoporton belül eltérő életkorú gyerekek játszanak együtt ez kiváló lehetőség arra, hogy a kisebbek tanuljanak a nagyobbaktól – ezt nagyon sokszor tapasztaljuk például a szobatisztaság időszakában, de evésnél,  rajzolásnál is – illetve, hogy a nagyobbak empátiája, illetve mentalizációs képessége fejlődjön, sőt önbizalmuk erősödjön, hiszen a kisebbeknek ők példák, olyanok, akiket utánoznak, vagy éppen ők tudnak segíteni egy-egy kisebb gyermeknek valamiben.

A délelőtt folyamán 10:30-kor tízóraiznak a gyerekek, ahol az idénynek megfelelő nyers gyümölcsöt, zöldséget kapnak,illetve együtt gyakorolják az étkezés rítusát: kézmosás, segítés a terítésben, ülve étkezés, villa, pohár, szalvéta használata.

A játszócsoportban olyan szakemberek dolgoznak, akiknek nem csak szerető, gondoskodó szívük, de szakértő szemük és több éves tapasztalatuk van a gyermekek fejlődésével, nevelésével kapcsolatban és jól ismerik ennek a korcsoportnak a problémáit, illetve azt, hogy milyen nehézségekkel találkoznak a kisgyermeket nevelő szülők.

Mi a beszoktatás menete?

A szülőről való leválás érzékeny és különleges bánásmódot igénylő folyamat. Mivel nincs két egyforma gyerek, ezért nincs egy szigorúan előre meghatározott protokoll, amit elvárunk a beszoktatásnál. Vannak viszont irányelveink, amelyeket követünk :

 •   Szeretnénk, ha a gyermek és az anyuka is a saját tempója szerint haladhatna a leválásban.

 

 • ·Ragaszkodunk, hogy a beszoktatás folyamat legyen. Nem dobjuk a”mély vízbe” sem a gyermeket, sem az anyukát. Akkor maradjon egyedül nálunk a gyermek, ha már ő és az anyuka is valóban készen áll rá.

 

 • Figyelembe vesszük az eddig kialakult szokásokat. A megnyugtató nyünyüket, rongyokat, kedvenceket, cumikat nem csak elfogadjuk, de kérjük is, hogy minden esetben legyen a gyermeknél, vagy szükség esetére a táskájában.

Áraink:

A délelőtti órákat lehet alkalmanként vagy rendszeres időközönként is látogatni.

·         Ha csak egyszer-egyszer benéznél hozzánk, akkor a szokásos aktuális óradíjunkért tudod megtenni: Jelenleg 2016.10.01.-ig 1200Ft/gyerek/óra , testvérkedvezmény -15%, azaz 1020ft/gyerek/óra

·         Ha szeretnél pár alkalmat egymás után kedvezményesen kipróbálni, akkor BÉRLETET tudsz váltani:

 • 5 órás bérlet 5000Ft érvényes 1 hónapig és a Grübedli Ház teljes nyitvatartási idejében érvényes
 • 10 órás bérlet 9200Ft érvényes 2 hónapig és a Grübedli Ház teljes nyitvatartási idejében érvényes

 ·         Ha szeretnéd kifejezetten a játszócsoportot rendszeresen heti fix órában látogatni, akkor számodra kedvezményes óradíjú játszócsoportos bérletet kínálunk, melyet a játszócsoport idejében, azaz minden hétköznap 8:30-12:30- ig tudsz használni.

 

Játszócsoport bérlet árak

Érvényes

2013. Február 1.- 2016.Október.01.ig

 

Heti 1x2 óra

7400Ft

Heti 1x3 óra

11500Ft

Heti 1x4 óra

15400Ft

 

 

Heti 2x2 óra

15400Ft

Heti 2x3 óra

22000Ft

Heti 2x4 óra

25600Ft

 

 

Heti 3x2 óra

22000Ft

Heti 3x3 óra

27000Ft

Heti 3x4 óra

31200Ft

 

 

Heti 4x2 óra

25600Ft

Heti 4x3 óra

31200Ft

Heti 4x4 óra

38400Ft

Heti 5x4 óra

44000Ft