Ovikezdés? Visszatérés a munkába?


Ősztől ovikezdés? AKKOR HELLO OVI!PROGRAM

Újra munkába is állsz? AKKOR HELLO OVI!+ HELLO MELO! PROGRAM

Márciusban indul!

HELLO OVI PROGRAM

Sok éve kísérjük végig az óvodába induló gyermekek és anyukáik életét a Grübedliben. Ez minden család számára egy izgalmakkal, olykor aggodalmakkal teli időszak. Sok-sok kérdés és vegyes érzelmek jellemzik ezeket a heteket, hónapokat. Most ennek az időszaknak a megkönnyítésére és a várva-várt óvodakezdéshez nyújtunk segítséget a HELLO OVI! PROGRAMUNKKKAL. 

Mit tartalmaz a program? 

A program két modulból áll, összesen 2X2 órás. Mindkét modulban egy-egy szakértő interaktív előadás és az egyedi kérdések, dilemmák megbeszélése is teret kap.

 Első modul 

A program első felében körbejárjuk az óvodakezdés időszakát a gyermek, az anya és az apa, azaz az egész család szemszögéből egy interaktív előadás formájában. A program második felében a jelenlévők feltehetik kérdéseiket, s a program vezetői segítenek a jó válaszokra és döntésekre rátalálni. 

 • Milyen a 3 éves gyermek? Hogyan látja a világot? Milyen kihívások elé állítja őt az óvoda? Hogyan lehet őt ebben jól segíteni?
  • Milyen fejlődési fázisban tart a család? Kinek hogyan változik meg az élete? Milyen új feladatokkal küzd meg az anya és az apa? Hogyan változik meg a szülőpár kapcsolata az óvodakezdéssel? Mire fontos odafigyelni?
  • Mi a beszoktatás sikerének az alapja? Miért tartunk mi szülők a beszoktatástól? Hogyan készítsem fel a gyermekem? Mikor érdemes szakemberhez fordulni?
  • Milyen a jó óvoda? Honnan tudom, hogy jó-e az óvónő? Hogyan kommunikáljunk az óvónővel? Mit jelent az óvónő a gyermek számára? Mit jeletn a többi gyerek a gyermekem számára?

  Az első modult vezetik:

  Demcsik Mónika, óvodapedagógus,fejlesztőpedagógus, mentálhigiénés segítő szakember, 3 gyermek édesanyja

  Solymosiné Hoós Gabriella, a Grübedli Baba-Mama Központ vezetője, mentálhigiénés segítő szakember, 3 gyermek édesanyja

  Második modul

  Ebben a modulban egy kerületi tagóvoda vezető és egy óvónőt tart részletes előadást az óvodai beszoktatás időszakáról, az óvodai életről, szokásokról, illetve ötleteket, tippeket adnak arról, hogy milyen konkrét eszközök segítik az első óvodai évben a gyermeket és a szülőt.

  • Mit jelent az anyás beszoktatás?  Mennyi ideig tart?
  • Mit kell "tudjon" a gyermekem az óvodakezdéskor?
  • Baj, ha még cumizik? És ha alvásnál bepisil?
  • Egyből ott kell, hogy aludjon?
  • Milyen csoportot válasszak? Szín csoportot vagy vegyeset? Mik az előnyeik és mik a hátrányaik?
  • Mi történik, ha nem a körzetes oviba szeretném beíratni?

   ...és a sort bármeddig folytathatnánk, minden az óvodakezdéssel és az óvodai élettel kapcsolatos téma szóba kerül, hiszen a program második felében a jelenlévők tehetik fel kérdéseiket.

  A programot vezetik:

  Koltainé B. Katalin óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus,  a  13. kerületi Csicsergő Tagóvoda vezetője

  Kardos Beáta óvodapedagógus, a 13. kerületi Napraforgó tagóvoda óvónője

  A program időpontja:

  Első modul 2018. Március 7. szerda 17:00-19:00 óráig

  A második modul 2018. Március 14. Szerda 17:00-19:00 óráig

  A program díja:

  A két modul összesen 8500Ft- ba kerül.

  Természetesen előfordulhat, hogy csak az egyik alkalomra tudsz eljönni Ebben az esteben 5000Ft egy alkalom díja.

  A programot minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk megtartani.Maximum 16 főt tudunk fogadni.

  Jelentkezés:

  A programra bejelentkezni az alábbi jelentkezési lapon lehet. A jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével lés a program díjának befizetésével válik teljessé.

  A program díját fizetheted átutalással, a következő számlaszámra: Magnetbank, Solymosiné Hoós Gabriella 16200106-11614889 Közleményben a program nevét és a számlázási címedet tüntesd fel, hogy a számlát ki tudjuk állítani neked.

  Vagy készpézben a Grübedliben H-P 8:30-12:30 ig. (1135 Bp. Tahi u. 69.)

  HELLO MELO! PROGRAM

  Ez a program is két modulból áll, 2X2 órás, és egy-egy előadásból valamint interaktív beszlélgetésből és a személyes kérdések megválaszolásából áll.

  Első modul

  Repka Ági, a dolgozomami.hu szakértője segítségéveljárhattok körbe egy-egy témát, majd kötetlen beszélgetés keretében a felmerülő kérdésekre is válaszol. A kifejezetten fizetés nélküli szabadságon, lévő és innen visszatérő kisgyerekes nőknek szóló tanácsadáson a következő témákról lesz szó:

  • Az otthonlét munkajogi szemmel nézve: min is vagyok most? GYED-en, GYES-en?
  • Munkába visszatérés bejelentése: írásban, vagy szóban elég? És mi van, ha nem reagál a főnököm?
  • Szabadságok kiszámolása és kiadása, avagy mi jár neked, hogy számold ki, s hol vannak a leggyakoribb tévedések?
  • Továbbfoglalkoztatás vagy felmondás: nincs meg a régi munkaköröm, talán újat ajánlanak, de az is lehet, hogy inkább felmondanak… mi jár nekem?
  • Tudnivalók a közös megegyezésről: hogyan tárgyalj, mire figyelj, ha ezt ajánlja a főnököd?

  A programot vezeti:

  Repka Ági

  "Közgazdász, HR menedzser és munkajogi szakokleveles tanácsadói végzettséggel rendelkezem, 17 éve foglalkozom emberi erőforrás menedzsmenttel: toborzással, kiválasztással, személyzetfejlesztéssel, tréningekkel, munkajogi kérdésekkel (foglalkoztatás, munkaviszony-létesítés, -módosítás, -megszüntetés, munkáltatói jogkör gyakorlása…). Évekig dolgoztam közép-, és felsővezetői pozícióban, kisebb, nagyobb csapat szakmai vezetőjeként, köztük nem kevés anyuka főnökeként, tudom tehát, mit vár el egy munkáltató a beosztottjaitól. 7 éve hoztam létre, s írom azóta is a dolgozó mami blogot, ami online munkajogi és karrier-tanácsadást nyújt várandósoknak, s anyukáknak. Személyes vagy csoportos tanácsadás keretében együtt dolgozom magánszemélyekkel és alapítványokkal: karrier- és munkajogi tréninget tartok anyukáknak, s munkáltatóknak is. Rendszeresen jelennek meg cikkeim az írott és az online sajtóban, többek között a HR Portálon, a HVG Extra Pszichológia magazinban, a FEM3 Caféban és az RTL Klub reggeli műsorában pedig meghívott munkajogi szakértőként rendszeresen szoktam nyilatkozni."

  www.dolgozomami.hu

  https://www.facebook.com/dolgozomami/

  Második modul

  Új szerephez új stílus? Mit üzenünk a ruháinkkal a környezetünknek? Női szerepünk új minőséggel gazdagodik, s ez több mint külcsíny, érdemes vele alaposabban foglalkozni, hogy jól érezzük magunkat az új szerepünkben is. Az önbizalmat, magabiztosságot segíti, erősíti, ha a lehető legjobb formában mutatkozunk.

  Ezen aprogramon a következő kérdéseket járjuk körbe és válaszokat kapunk:

  • Milyen gondolataid vannak a formáidról?
  • Miben érzed szépnek magad?
  • Tudod, hogy milyen színekben ragyog az arcod?
  • Összhangban van a bensőd a megjelenéseddel?

  Ha úgy érzed, hogy megváltozott szerepedhez új „arculat” is kéne már, ha nem érzel összhangot a külsőddel, vagy szükséged lenne stílusváltásra, vagy csak megtalálnád végre az adottságaidhoz legmegfelelőbb külsőt, akkor keressük együtt a harmóniát önmagaddal. Célom az önazonos külső széppé tétele, az előnyök kiemelése, erősítve ezzel a kellemes, harmonikus megjelenést. Így haladva az elfogadás, a helyes ön-kép és önbizalom kialakítása felé.

  A programot vezeti:

  Varsányi Kriszta ruhatervező és mentálhigiénés szakember

  A program időpontja:

  Első modul 2018 Március 21. szerda 17:00-19:00 óráig

  Második modul 2018 Március 28 szerda 17:00-19:00 óráig

  A program díja:

  A két modul összesen 8500Ft- ba kerül.

  Természetesen előfordulhat, hogy csak az egyik alkalomra tudsz eljönni Ebben az esteben 5000Ft egy alkalom díja.

  A programot minimum 10 fő jelentkezése esetén tudjuk megtartani. Maximum 16 főt tudunk fogadni.

  Amennyiben a HELLO OVI! és HELLO MELO PROGRAMON is szeretnél részt venni, úgy a 4 alkalom ára összesen: 16000Ft 

  Jelentkezés:

  A programra bejelentkezni az alábbi jelentkezési lapon lehet. A jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével és a program díjának befizetésével teljesül.

  A program díját fizetheted átutalással, a következő számlaszámra: Magnetbank, Solymosiné Hoós Gabriella 16200106-11614889 Közleményben a program nevét és a számlázási  címedet tüntesd fel, hogy a számlát ki tudjuk állítani neked.

  Vagy készpézben a Grübedliben H-P 8:30-12:30 ig.

  Jelentkezési határidő: 2018 Március 2. Péntek

  A program helyszíne:

  KözHely Közösségi Tér

  1131 Budapest, Fáklya u.4.

  https://www.kozhely.com/kapcsolat

  Kérdéseiddel keress minket emailben: grubedlijatszo@gmail.com

  vagy telefonon: 06703140368