Babusgató 0–4 éveseknek

Amikor anyává válunk sok minden megváltozik, a világot átértékeljük, más lesz a fontossági sorrend. Hosszú ideig szinte minden a gyermekünk körül és az Ő fejlődése körül forog. Próbálunk megfelelni a külső és a saját belső elvárásainknak: jó anyának kell lenni! De hogyan? Szorgalmasan bújjuk a szakkönyveket, böngésszük a netet és hallgatjuk a kért vagy kéretlen tanácsokat, hogy mit és hogyan csináljunk. Mindeközben pedig hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról a hihetetlen és szinte kimeríthetetlen erőforrásról, ami minden emberben, nőben, anyában rejlik: az érintés a ringatás, a beszéd és az éneklés hatalmáról. Ezek mind készen állnak bennünk arra, hogy éljünk velük és használjuk őket. Vannak, akik hamarabb, vannak akik később élnek ezekkel a varázslatos képességekkel. Varázslatos, mert ma már nagyon sok kutatás bizonyítja, akár pszichológusok, akár neurobiológusok végzik őket, hogy kisgyermekkorban, de különösen az első évben az anya és baba közötti kapcsolat intimitása, bensőségessége, felszabadultsága meghatározó a későbbi években.

Ezeket a varázserőket megmozgatni, életben tartani, gazdagítani várok minden kedves anyukát szerdánként 10:30–11:30-ig.

A foglalkozás díja:

Az aktuális óradíj, jelenleg 1800 Ft/ alkalom. (60 perc)

A foglalkozást vezeti:

Solymosiné Hoós Gabriella

A Grübedli Ház vezetője, gyermekjóga oktató

3 gyermek anyukája

Hogyan zajlik egy foglalkozás?

A Babusgatónak van egy meghatározott „koreográfiája”, ami azért is fontos, mert ebben az életkorban még nagyon sokat jelent a rendszeresség, hogy az apróságok megtanulhassák, hogy mi mikor történik, ez biztonságot nyújt nekik. Furulyaszóval hívjuk , várjuk a gyerekeket és az anyukákat a körbe, ahol egy pici bemutatkozással minden gyerek kap egy kis kiemelt figyelmet.

A foglalkozás során a kis apró mozgásoktól haladunk a nagyobbak felé, először mindig a közelünkben vagy az ölünkben tartva a gyerekeket, hogy idejük legyen feloldódni. Ujjszámolók, símogatók, csikizők, höcögtetők követik egymást. Ezt követően útra kelünk – ki a saját lábán, ki az anyukája ölében – és a nagyobb mozgásokat is gyakoroljuk. Ezt követi a közös zenélés, amikor minden gyerek egy általa kiválasztott ritmushangszerrel kíséri a közös mondókákat. A foglalkozást közös énekléssel zárjuk. Ez kb. 25–30 perc, amit szabad játék és ismerkedés, barátkozás követ. A programnak ebben a részében  az anyukák  megbeszélhetik az aktuális örömöket, nehézségeket vagy pusztán csak élvezik a közös szabad játékot a gyerekekkel.