Közösségi gyerekfelügyelet

Közösségben lenni jó! Jó közösségben lenni még jobb! Közösségre mindenkinek szüksége van. A Mindenkibe anya és a baba is beletartozik.

A közösségben sok mindent tanulunk egymástól és segítünk is egymásnak. Ez is jó és erre anyának és a gyereknek egyaránt szüksége van. Ezt a sok jó és szükséges dolgot gyúrtuk most össze.

Szolgáltatás a KÖZÖSSÉGRE szabva. Így született a KÖZÖSSÉGI GYEREKFELÜGYELET

Néhány Grübedlibe törzsvendégként járó vállalkozó kedvű anyukával 2019 őszén egy kísérletbe fogtunk. Az anyukák szerettek volna kis gyerekmentes szabadidőt maguknak és közben kortárs gyerek csapatot, közösséget a gyerekeknek. Közülük többen épp kistesót vártak vagy már meg is született a második baba, így bölcsire és ovira még nem volt igény, de heti rendszeres találkozásra, együtt játékra a gyerekeknek és rendszeres szabadidőre, illetve anyai közösségre az anyukáknak igen.

A Közösségi gyerekfelügyelet 2020 februárjától indult el élesben. Addigra az ezt életre hívó anyukákkal már kiküszöböltük az ötlet lehetséges gyermekbetegségeit, így egy garantáltan jól működő rendszert hoztunk létre közösen

 Egy a rendszer úgy biztosít szabadidőt Neked, hogy közben az anyai kompetenciádat is erősíti, hiszen mások gyerekeivel is kapcsolatba kerülsz és ezzel a tapasztalattal is gazdagabb leszel. Ráadásul egy élő, támogató közösséghez tartozol. Ennek hosszútávú előnyei a Grübedlis időkön is túl mutatnak, hiszen talán ezekkel a gyerekekkel jár majd a gyermeked egy csoportba a bölcsiben  vagy az oviban. A Grübedliben úgyis már 10 éves hagyománya van hosszútávú családi barátságokat kötni a szülőknek és a gyerekeknek is:-)

Mit is jelent és hogyan működik a KÖZÖSSÉGI GYEREKFELÜGYELET?

A közösségi gyerekfelügyeletet heti három napban, (amikor egyébként is nyitva vagyunk ) hétfő-szerda-csütörtök 8:30-12:30-ig. tudjátok igénybe venni.

A közösségi gyerekfelügyelet során az anyukák és  én  vigyázunk a gyerekekre egy rugalmas és közösen kitalált rendszerben.

Ez azt jelenti, hogy minden anyukának van heti fix “szabadnapja”, amikor a Grübedliben tudja hagyni a gyerekét és vannak napok, amikor a Grübedliben marad a másik szabadnapos anyukák gyerekeire közösen vigyázni.Igazi win-win helyzet, a közösség erejét használjuk.

A közösségi gyerekfelügyelet havi díjas, melynek összege most kedvezményesen: 25000Ft/hó.

FONTOS: ez egy friss kezdeményezés és működési forma, hagyományteremtő, melynek célja, hogy a résztvevők igényeihez szabja a működését, tehát mindig az aktuálisan csatlakozók és a csoportban lévők igényeihez alakul . Ebbe Te is beleférsz!

Mitől több ez, mint egy sima játszóházazás?

A Grübedliben 10 évig működtettem játszócsoportot,(ahol a gyerekek az anyukájuk nélkül, mint egy fél napos bölcsiben voltak rám és akkori kolléganőimre bízva) tehát a beszoktatásban és a gyermekekkel való foglalkozásban a gyermekek fejlődésének nyomon követésében, segítésében nagy tapasztalattal rendelkezem. Mentálhigiénés segítő szakemberként pedig a mindennapokban az anyasággal, gyermekneveléssel, párkapcsolattal, szülői szerepekben felmerülő nehézségek esetén tudok támogatást, segítséget nyújtani. Három, ma már kamasz gyerek anyukájaként, 20 éve élek házasságban, tudom, hogy mennyire meghatározó és nehéz is tud lenni az első 3 év, nagyon fontos és meghatározó szakasz ez a gyerekeink életében és a mi anyai életünkben és természetesen a párkapcsolatunkéban is.Megérdemli tehát a kiemelt figyelmet , tudatosságot és törődést!

A mentálhigiénés segítői énemről bővebben szakmai honlapomon olvashatsz: www.zendorfin.hu

A közösségi gyerekfelügyelet csoport egy élő közösség. A gyerekek megnőnek és elmennek bölcsibe, oviba. Így a jelentkezés, a csoporthoz való csatlakozás, beszoktatás is folyamatos. Keress minket az aktuális szabad férőhelyek miatt! A csoportot 9-10 fős maximum létszámon szeretnénk tartani.

Ha érdekel a dolog, de még maradt kérdésed, akkor pedig írj az info@grubedli.hu-ra vagy gyere el személyesen és beszélgessünk!:-)

Szeretettel vár Téged és gyermekedet is egy támogató anyákból és gyermekeikből álló közösség!

Ha úgy gondolod másokat is érdekelhet ez a lehetőség, köszönjük, ha ajánlasz minket!

Solymosiné Hoós Gabriella a Grübedli alapítója, szakmai vezetője.

Hogy kiket is várunk?

  • Téged, aki szeretnéd többször gyerekek közé vinni, mert a közvetlen környezetében nem találkozik eleget hasonló korúakkal, jó lenne gyerekközösségbe járnia.
  • Téged, ha szeretnéd, hogy gyerkőcöd hasznos dolgokat próbáljon ki, de még nem akarod egész napos bölcsibe, családi napközibe adni.
  • Téged, ha minden héten szükséged van fix szabadidőre és szeretnéd, hogy amíg dolgaidat intézed gyermeked biztonságban, szeretetteljes légkörben játsszon.
  • Téged, ha szeretnél néha kimozdulni, hasonló anyukákkal beszélgetni, szeretnél az aktuális nehézségekről, örömökről hasonló élethelyzetben lévő anyukákkal vagy éppen szakértő tanácsra, javaslatra van szükséged.
  • Téged, ha szerinted is fontos értékünk a közösség és szeretnél egy elfogadó egymást támogató, segítő anyai közösség tagja lenni.

TÉGED, HA A FENTIEK KÖZÜL EGYIKBEN SEM ISMERTÉL MAGADRA, MÉGIS ÚGY ÉRZED, HOGY RÁNK VAN SZÜKSÉGED!