Rólunk

A Grübedli Játszóház 2009. október 1-én nyitott meg a Fáy és a Szent László u. sarkán. Három gyermekes anyukaként, távoli és egyetlen egy nagyival támogatva nagyon sokszor kerültem nehéz helyzetbe. Jól jött volna a közelben egy családias, megbízható, gyermekszerető hely, ahová néha a gyerekeimmel együtt eljárhattunk volna, ahol esetleg ott is mertem volna hagyni őket. Ahol tőlem tapasztaltabb szakemberek segítettek volna, mert bizony sokszor elbizonytalanodtam, hogy vajon jól csinálom-e?

Ezért amikor a legkisebb lányom 3 éves lett az otthon töltött hét év elfojtott kreativitását és eredendő kíváncsiságomat az emberi fejlődés iránt, a Grübedli Játszóház megtervezésébe és megvalósításába fektettem.

Az első időszakban ketten Novák Noémi kolléganőmmel és néhány alkalmi, de rendszeres segítővel – általában pszichológus hallgatókkal – gondoskodtunk a gyerekekről. 2014-ben egy alapítvánnyal kezdtünk együttműködést és átköltöztünk a Tahi u. 70/b- szám alá. Sajnos ez az együttműködés nem váltotta be a hozzáfűzött reményeinket, így szétváltunk és 2017 szeptemberében újra költöztünk.
Megtaláltunk jelenlegi, és- hisszük, hogy végleges- helyünket a Tahi u. 69. szám alatt.

2018 tavaszától új munkatársakkal bővülve, de alap értékeinket megtartva folytatjuk
munkánkat a boldog családokért.

Ahogy egy gyermek életében természetes a változás, fejlődés, átalakulás folyamata, egy olyan szervezet életében is az, amelyet emberek működtetnek, és ahol emberekkel foglalkoznak. Az elmúlt 9 évben sok minden változott körülöttünk, szűkebb és tágabb környezetünkben. A hitvallásunk és missziónk azonban nem változott, pusztán kikristályosodott.

A következő gondolatok és értékek mentén szervezzük a Grübedli életét:

„Tudjuk, hogy az első 3 évben alapozhatjuk meg a boldogságra képes felnőtt életet.
Így a jövő az ANYUKÁK kezében van, hiszen a GYERMEKEK jelentik a jövőt, ezért, a JÖVŐ olyan lesz, ahogy a ma anyái nevelik a gyermekeket.
Hisszük, hogy egy anyukának NEM KELL TÖKÉLETESNEK LENNIE és minden anyuka megérdemli a TÁMOGATÁST, ha igényli.
Tudjuk, hogy szülőnek lenni nagy kihívás, amely folyamatos változásra és FEJLŐDÉSRE kényszeríti a családot.
Mi azon dolgozunk, hogy az első 3 évben a lehető legkiegyensúlyozottabb legyen a szülő-gyermek kapcsolat, és a család minden tagja megkapja azt a SEGÍTSÉGET, amely a fejlődéséhez szükséges.”

Az elmúlt években nagyon sok család életének lehettünk részesei, számtalan első lépést kísérhettünk végig. Tapasztalatot gyűjtöttünk, sokat tanultunk és fejlődtünk.
Ezért, ha hozzánk betérsz, nem csupán egy szolgáltatást veszel igénybe, hanem olyan közeget találsz, amely segít, hogy az érzékeny, kisgyermekes időszak alatt gyermeked a legjobb alapot kapja a fejlődéshez TE pedig elég jó – nem pedig tökéletes – szülővé válhass! Olyan hely vagyunk, ahol mindenki megtalálja azt a segítséget, amire éppen szüksége van. Erre garancia, hogy minden szolgáltatásunk mögött, tapasztalt, empatikus, gyakorlott szakértő munkatárs áll. Legyen szó játszócsoportunkról vagy szakmai segítségről, szülői konzultáció keretében, mert aggodalmaid vannak a gyermek fejlődésével kapcsolatban.

Szeretnénk, hogy amikor segítség kell, az jusson eszedbe, a Grübedliben megkérdezem!

Nézz be hozzánk! Szeretettel várunk!

Solymosiné Hoós Gabriella
Tulajdonos, mentálhigiénés segítő szakember,
gyermekjóga oktató

Bemutatkozunk

Solymosiné Hoós Gabriella

Játszóház vezető,gyermekjóga oktató, mentálhigiénés segítő szakember